Legyen jó a koleszterinszintje!




  Korlátozza a zsírfogyasztást! Napi 50-60 grammnál ne fogyasszon többet.

 Öntetek helyett olivaolajjal locsolja meg salátáját,a zöldségeket pedig párolja roppanósra sütés vagy főzés helyett!

 Fogyasszon több oldható rostot,amelyek segítenek csökkenteni a koleszterinszintet. Ilyen a zab,rizs,búzakorpa,árpa,aszaltszilva és az alma. 







 Ne használjon túl sok sót. A túl sok só magas vérnyomáshoz és magas koleszterinszinthez vezet. Só helyett ízesítse ételeit egyéb pikáns,vagy friss zöldfűszerekkel.

                                                                                                                                      Ne mondjon le a szénhidrátokról! Az összetett szénhidrátok rostban gazdagok és magas a tápértékük. Válassza a magvas,teljes kiörlésű pékárukat,tésztaféléket.


 Nem kell végérvényesen lemondania a zsírokról, csak jó zsírokat fogyasszon. Zsír, margarin, vaj helyett részesítse előnyben az avokádót, a dió- és mogyoróféléket,az olívaolajat.